Antaqua Diving Club

Sinds 2003 is Antaqua Diving Club er voor duikers in opleiding en voor duikers na opleiding. Ook sympathisanten vinden hun weg naar deze gezellig bende!

Wil je graag een duik maken? In de club vind je altijd wel iemand die jouw buddy wil zijn.

Je conditie op peil houden? Gezellig samen zijn met mededuikers? Ook dat is Antaqua Diving Club!

Om de groepssfeer erin te houden organiseert Antaqua Diving Club allerlei activiteiten zoals clubuitstappen, barbecues en groepsreizen.

Antaqua timeline

Het jaar is goed ingezet met het Clubfeest en een duik in TODI en hoe kan het ook anders gevolgd door een gezellig etentje 😉
In 2019 zijn we gestart met een nieuwe PR en Social Media wind bij Antaqua.
De Facebook pagina wordt opgekuisd, de website wordt in een nieuw jasje gestoken, instagram account wordt aangemaakt. Extra websites worden aangemaakt ter promotie van de duikschool: www.lerenduikeninantwerpen.be, www.duikeninantwerpen.be, www.diveinantwerp.be (jaja we gaan ook internationaal). Ook op TripAdvisor zijn we nu terug te vinden. Je moet maar aan Antaqua denken of je komt ons al tegen op het World Wide Web.
2018 was het jaar van de barbeque en een zomer vol met toffe duiken.
Een toffe zomer met veel leuke duiken, hapje & drankje en een nieuwe uitdaging namelijk fakkelzwemmen in de moezel te Bernkastel.
We startten 2016 met de nieuwjaarsreceptie DISTRICT BERCHEM en we feesten weer in onze duikschool met een super kaasavond.
In de zomer 2015 planden we na een aantal mooie duiken, een duikdag naar Centerpark BIG MAMMA. Het werd een leuke dag voor groot en klein. Een uitstap naar Monte Mare kon dit jaar ook niet ontbreken.
In 2014 was reizen het thema van Antaqua Diving School. Onze duikreizen gingen dit jaar o.a. naar de Ardennen, Egypte en Scapa Flow (Schotland). De culinaire reis van het jaarlijkse familiefeest ging naar Australië.
Dit jaar vond ook de eerste Antaqua quiz plaats. Er was veel plezier, er werd veel bijgeleerd en iedereen had iets gewonnen.
2013 begon met het jaarlijkse familiefeest dat dit jaar Vlaamse kost serveerde. Ook stonden we paraat toen de kunst van We Drift over de Schelde dreef.
Naast verschillende mooie uitstappen naar prachtige duiklocaties, bezochten we ook weer onze vrienden van Maltaqua tijdens de duikreis naar Malta.
2012 was het jaar van de jonge duikers. Antaqua Diving School ging langs bij een zomerklas van enthousiaste kinderen en kreeg voor het tweede jaar op rij bezoek van de studenten van de hogeschool Lessius.
Ook de Italiaanse avond deed opnieuw haar intrede.
Naast de gewoonlijke en buitengewoonlijke duiken, werd er ook in 2011 weer veel plezier gemaakt. Na de Chinese keuken die we in 2010 hebben ontdekt, was het nu de tijd voor de Afrikaanse keuken.

Tijdens de zomer nam Antaqua Diving School deel aan de Bollekesfeesten in Antwerpen waar we een mooie derde plaats in de wacht sleepten. Daarna begon het nieuwe schooljaar met een eigen clublokaal, vlakbij ons gebruikelijk zwembad.

Ook in het najaar hadden we reden tot feesten. Frank behaalde zijn instructeurs-diploma en voorzitter Ronny trouwde met Mieke.
2010 kende een exotisch begin. De website werd vernieuwd en voert de bezoeker nu professioneel naar onbekende diepten. Daarnaast was er dit jaar ook de Chinese avond met Chinese danseressen.
2010 is ook het jaar waarin Antaqua Diving School een erkend PADI DIVE CENTER is geworden. Proficiat!
In 2010 werd ook het 30-jarig duikjubileum van onze instructeur Pino gevierd en gingen we onze vrienden op Malta bezoeken.
Verder hebben we ook genoten van het jaarlijkse mosselfeest tijdens Halloween.
2009 begon met de voltooiing van het bestuur. De tijdelijke voorzitter overhandigde de duikclub aan Ronny Moonen. Daarnaast maakte Antaqua Diving School ook een reis naar Egypte en werden de nieuwe leden gedoopt.
Amusement was het woord voor 2008. Er werd veel gedoken, veel gegeten en veel gelachen. Leden van Antaqua hebben dit jaar Malta en Turkije onveilig gemaakt. Er werd goed gegeten op de traditionele Italiaanse avond, maar ook op het mosselfeest, de hotdogduik en tijdens het Halloweenfeestje. Tenslotte mag Lap Chi's 500ste duik niet vergeten worden.
2007 was een jaar van veranderingen. In mei heeft onze voorzitter Paul de fakkel doorgegeven aan de nieuwe generatie. In november was het de beurt aan onze website. Deze werd in een nieuw kleedje gestoken en nu kan iedereen tijdens het surfen op Antaqua genieten van de onderwaterwereld.
2006 stond in het teken van de duikleden. Doorheen het jaar werden verschillende activiteiten georganiseerd om het groepsgevoel te bevorderen. Zo gingen we ijsschaatsen en speelden we onderwaterhockey. Tijdens de winterperiode hebben we goed getraind zodat we fit de zomer konden ingaan. Enkelen van ons hebben dit jaar ook hun brevet van Advanced Open Water en Nitrox behaald.
2005 was een topjaar. We verwelkomden nieuwe mensen en mochten hen verblijden met verscheidene duikbrevetten die onmiddellijk werden omgezet in verschillende interessante en onvergetelijke duiken. Ook boven water kwam niemand iets te kort. Tweemaal hebben we mogen genieten van een heelijke Italiaanse avond, bereid door onze eigen Italiaanse chefkok en instructeur. Verder volgde nog ons jaarlijks traditioneel mosselfestijn en barbecue van onze voorzitter. De feestelijkheden werden verder gezet tijdens de duikjubilea van onze twee instructeurs. Ten slotte heeft Antaqua ook de weg naar het internet gevonden om zo nog beter bereikbaar te zijn voor iedereen.
Het jaar werd mooi afgesloten met de creatie van ons eigen wapenschild.
2004. Het eerste levensjaar werd gevierd met een duikreis naar Malta waar we samen met onze vrienden van het duikcentrum Maltaqua een mooie tijd hebben doorgebracht.
Mei 2003. Na jarenlange duikervaring en een uitgebreide kennis van diepzeeduiken besloten we de ultieme stap te zetten en onze kennis door te geven aan nieuwe duikliefhebbers. We bundelden onze krachten en creëerden Antaqua Diving School, waarvan het logo ontworpen is door Kenny Boeren.
Met een handvol gebrevetteerde topduikers en een enthousaste voorzitter groeide Antaqua uit tot een professionele duikschool en een aangename duikclub waar thema's zoals ervaring, vriendschap, kenis en veiligheid centraal staan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven