Open Water Diver Specialty’s

Terug naar overzicht

Na het behalen van je Open Water brevet, wil je nog wat extra oefening of nieuwe ervaringen opdoen, vooraleer je de stap neemt naar de Advanced Open Water cursus? Dan zijn de volgende specialty cursussen misschien wel iets voor jou.

Welke specialty’s bestaan er en wat houden ze in?

Wat houdt deze cursus in?
Deze cursus geeft informatie over de voordelen en toepassingen van droogpak (ook wel Dry Suit genoemd) duiken.
Zo is bijvoorbeeld droogduiken een belangrijke vereiste voor duiken onder ijs

Wat is een droogpak?
Een droogpak houdt je droog doordat er seals bij de nek en polsen zitten. De schoenen zitten meestal aan het pak vast. Je hoeft alleen nog je hoofd en je handen warm te houden met een kap en een paar handschoenen.
Van een droogpak heb je bij lagere temperaturen aan de oppervlakte of bij harde wind ook profijt.

Meer informatie over "Dry Suit" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Loop geen duik mis vanwege kleine mankementen aan je duikuitrusting.

Wat houdt deze cursus in?
Tijdens de PADI Equipment Specialist-cursus leer je om basisreparaties en aanpassingen te verrichten om kleine ongemakken als een ontbrekende o-ring is, een scheur in je duikpak of een afgebroken vinbandje, eenvoudig te verhelpen. Je komt ook meer te weten over hoe je uitrusting werkt waardoor je er meer op je gemak mee gaat voelen en beter voorbereid om onderhoud te plegen aan je eigen investering.

Meer informatie over de Equipment Specialty vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Alleen al de gedachte om ’s nachts onder het wateroppervlak te verdwijnen klinkt mysterieus maar ook aantrekkelijk. Alhoewel je misschien vele duiken hebt gemaakt bij een bepaalde duikstek, wacht je een totaal nieuwe wereld als je er ’s nachts naar toe gaat en het onderwaterleven met je duiklamp beschijnt. Het toneel verandert zodra de dieren die je overdag ziet zich terugtrekken en plaatsmaken voor het nachtleven.

Wat houdt deze cursus in?
Nachtduiken vereist een hoge maat van coördinatie en vaardigheden. De specifieke bekwaamheden worden je tijdens deze cursus bijgebracht.

Meer informatie over "Nachtduiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden.

Wat houdt deze cursus in?
Deze cursus omvat alle kennis over de verschillende navigatietechnieken. Praktische oefeningen staan hier eveneens centraal, alsook het traditionele navigeren op de kompas.

Meer informatie over "Onderwater navigeren" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Perfecte controle over het drijfvermogen is waar ervaren duikers zich van andere duikers onderscheiden. Je hebt ze ongetwijfeld onder water gezien. Ze zweven moeiteloos voorbij, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven alsof ze er alleen maar over hoeven na te denken. Ze observeren met meer gemak het zeeleven zonder de onderwateromgeving te verstoren. Jij kunt dit niveau ook bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus (cursus in perfect uittrimmen) verbetert je drijfvermogenvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt aangeleerd en tilt deze vaardigheden naar het volgende niveau.

Wat houdt deze cursus in?
Tijdens de cursus leer je om het exacte gewicht te bepalen wat je nodig hebt zodat je noch te licht noch te zwaar bent. Ook leer je om gewicht zo te verdelen dat je perfect uitgebalanceerd in het water ligt. Als laatste zal je leren je lucht efficiënter te gebruiken en je soepel en moeiteloos in het water voort te bewegen en in welke positie dan ook te zweven.

Meer informatie over "PPB" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Onderwaterfotografie is één van de populairste duikspecialty’s, en met de opmars van zoveel soorten onderwatercamera's waar men uit kan kiezen, is het nog makkelijk en nog leuker dan ooit tevoren om je onderwaterduikavonturen vast te leggen. De PADI Digital Underwater Photographer-cursus (digitale onderwaterfotografie) helpt je snel op weg, of je nu een compactcamera hanteert of een meer professionele digitale spiegelreflexcamera zoals beroepsfotografen.

Wat houdt deze cursus in?
Er achter komen welk type onderwatercamerasysteem het meest geschikt voor je is. De SEA-methode (Schieten, Evalueren, Aanpassen) van PADI leren hanteren om snel foto's te kunnen schieten. Basisbeginselen aanleren voor goede composities voor je onderwaterfoto's. Praktische technieken aanleren om met je digitale camera geweldige foto's te kunnen maken.

Meer informatie over "Onderwaterfotografie" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
DAN (Divers Alert Network) is een internatonale non-profit organisatie die duikers in problemen helpt en wetenschappelijk onderzoek uitvoert gericht op het verbeteren van de duikveiligheid. Deze cursus is dan ook de "EHBO" cursus voor duikers en zal meermaals terugkomen in het PADI opleidingsschema.

Wat houdt deze cursus in?
Meer informatie hierover kan je vinden bij onze D.A.N. opleidingen

Meer informatie over "D.A.N. opleidingen" vindt je op de DAN pagina van deze site of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Veel van de beste duikstekken van de wereld zijn uitsluitend met een duikersboot te bereiken. Of je nu nog nooit een bootduik hebt gemaakt of er al tientallen hebt gelogd, bijna iedere duiker profiteert van PADI Boat Diver Specialty-cursus omdat op verschillende duikersboten in verschillende delen van de wereld de dingen anders worden gedaan. Duiken vanaf een duikersboot is leuk en relatief eenvoudig omdat de boot je doorgaans rechtstreeks naar je duikstek brengt.
Voor deze opleiding kan een meerprijs gevraagd worden.

Wat houdt deze cursus in?
De PADI Boat Diver-cursus bouwt verder op je kennis over boten van kleine opblaasbare bootjes tot grote liveaboards. Je doet ervaring op met bootduiken door duiken vanaf een boot te maken in je plaatselijke omgeving en je komt meer te weten over: boottermen, bootduikprocedures en -gedragsregels, waar onder hoe je het water in en uit moet komen, en waar je je duikuitrusting kwijt kunt, veiligheid aan boord en tijdens het varen rn waar onder waar je de veiligheidsapparatuur kunt vinden.

Meer informatie over "Bootduiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs

Terug naar overzicht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven