Dive Master

Terug naar overzicht

Divemaster is de eerste stap om een professionele duiker te worden.

Wat houdt de Dive Master cursus in?

Als divemaster krijg je verschillende verantwoordelijkheden.  Zo sta je in voor de briefings en begeleid je mensen tijdens de duik. 

De ‘Divemaster’ opleiding is de eerste stap op weg naar professionaliteit.  Je duikvaardigheid wordt vergroot en jouw kennis van de duiktheorie wordt op instructeursniveau gebracht. 

Ook wordt aandacht besteed aan de praktijk in de vorm van rollenspelen of stagelessen. Hierdoor doe je ervaring op in de veranwoordelijke taak om minder ervaren duikers te begeiden (denk aan jezelf toen net begon). 

De ‘Divemaster’ cursus is een uitgebreide en intensieve opleiding waabij veel eigen inzet wordt gevraagd, maar erg leuk en leerzaam om te doen.  In korte tijd leer je niet alleen zelf beter duiken maar krijg je ook meer oog voor andere duikers. 

Divemasters worden bij duikcentra op vakantiebestemmingen vaak gevraagd als gids voor het begeleiden van gebrevetteerde duikers. In Nederland is de taak van een Divemaster meer gericht op het assisteren van een instructeur bij het geven van cursussen. 

Na het behalen van een ‘Divemaster’ brevet word je lid van PADI.  Je ontvangt de ‘Undersea Journal’, wordt op de hoogte gehouden van wijzigingen in de lesprogramma’s en kan je je PADI materialen bestellen. 

Ook geeft het ‘Divemaster’ brevet u toegang tot de ‘Assistant Instructeur’ en ‘Instructeur’ opleidingen van PADI.

Wanneer kan je deze opleiding starten en wat heb je nodig?

  • Je bent minimum 18 jaar
  • Je bent in het bezit van een PADI ‘Advanced Open Water Diver’ brevet (of gelijkwaardig)

  • Je bent in het bezit van een PADI ‘Rescue Diver’ brevet, of gelijkwaardig met reanimatie én EHBO – beiden niet ouder dan 2 jaar

  • Je hebt 20 gelogde duiken bij aanvang en 60 gelogde duiken voor de brevetaanvraag

  • Bewijs van medische keuring niet ouder dan 1 jaar

  • Volledige duikuitrusting bezitten

  • PADI ‘Open Water Diver Manual’ + RDP (wiel én tabel)

Wat is er (standaard) inbregrepen in de prijs?

Indien je interesse hebt in de Dive Master opleiding, neem dan contact op met onze instructeurs, zij zullen je de nodige informatie verschaffen.


Ben je er klaar voor?Neem dan snel contact op met Frank Mispoulier

0475/30 31 36


Terug naar overzicht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven