Advanced Open Water Specialty’s

Terug naar overzicht

Naast de Open Water Specialty’s heb je ook een heel aantal Specialty cursussen die je na je Advanced Open Water brevet kan volgen.

Welke specialty’s bestaan er en wat houden ze in?

De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand. Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen.
Als je het PADI Advanced Open Water Diver brevet behaald hebt en je bent minimaal 15 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Deep Diver-cursus.

Meer informatie over "Diepduiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Als extreme, ongebruikelijke en/of uitdagende duikstekken een aantrekkingskracht op je uitoefenen, ga dan eens een keer onder het ijs duiken. IJsduiken is één van de meest avontuurlijke duikervaringen omdat je met duikcondities en een ongekende schoonheid van de duikomgeving te maken krijgt die maar weinig mensen ooit ervaren hebben. Daarnaast krijg je de kans om met je uitgeademde bellen aan de onderkant van het ijs te spelen.
Je moet een PADI Advanced Open Water Diver zijn van minstens 18 jaar oud om mee te mogen doen aan de Ice Diver-cursus.

Wat houdt deze cursus in?
Bij ijsduiken is samenwerking cruciaal. De eerste dingen die je tijdens de cursus leert zijn dan ook de rollen en verantwoordelijkheden van het ondersteunend personeel, de verzorgers en de veiligheidsduikers.
Ook kom je meer te weten over de diverse typen ijs, keuze van de duikstek, voorbereiding, de effecten van koude, noodprocedures en kwesties met betrekking tot apparatuur.
Tijdens drie ijsduiken leer je onder directe begeleiding:
- Het gebruik van gespecialiseerde ijsduikapparatuur en veiligheidslijnen.
- Handsignalen en andere vormen van communicatie tezamen met technieken voor het gebruik en zekeren van lijnen.
- Het omgaan met problemen en procedures als veiligheidsduiker Naast je basisduikuitrusting heb je sowieso een droogpak nodig.
De duikschool kan deze duik helaas niet aanbieden. Wij kunnen je wel de nodige duikscholen aanbevelen die deze opleiding aanbieden.

Meer informatie over "Ijsduiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
De PADI Enriched Air Diver-cursus is de meest populaire specialty-duikcursus van PADI. Waarom? Omdat duiken met verrijkte lucht nitrox je langere nultijden biedt, vooral bij herhalingsduiken. Als langer onder water blijven en een minder lang oppervlakteinterval je als muziek in de oren klinkt, twijfel dan niet en word enriched air diver.
Als je PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 12 jaar oud dan mag je deelnemen aan de Enriched Air Diver Specialty-cursus.

Wat houdt deze cursus in?
Je zult leren waarom je langere nultijden krijgt als je duikt met lucht met een hoger zuurstofpercentage en minder stikstof. Ook wordt er ingegaan op enkele aandachtspunten met betrekking tot apparatuur voor verrijkte lucht. Tijdens de praktijksessie en duiken ga je:
- Meer te weten komen over omgaan met de blootstelling aan zuurstof.
- Het analyseren van het zuurstofpercentage in je duikfles oefenen.
- Je duikcomputer instellen voor duiken met verrijkte lucht.

Meer informatie over "Enriched Air / Nitrox Diver" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Wrakken bieden een fascinerende blik op het verleden, of deze nu met opzet tot zinken zijn gebracht om een kunstmatig rif voor duikers te vormen, of om andere redenen gezonken zijn. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto's zijn bijzonder interessant om te verkennen, en het wemelt er meestal van het zeeleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om dingen te ontdekken, een mogelijk mysterie te ontrafelen of om iets van dichtbij te bekijken wat door anderen over het hoofd is gezien.
Er zijn vele verschillende type wrakken. Sommige wrakken worden beschermd door wetgeving gericht op het behoud van hun historische en culturele betekenis.
Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Advanced Open Water-brevet of een hoger brevet hebt behaald, mag je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

Wat houdt deze cursus in?
Je cursus begint met het doornemen van de richtlijnen voor het onderzoeken en ongemoeid laten van wrakken.
Tijdens de duiken duiken
- kom je meer te weten over de veiligheidsoverwegingen om op wrakken te navigeren en deze te verkennen,
- Ga je een wrak onderzoeken en in kaart brengen.
- Leer je lijnen en een riel te gebruiken als je een wrak van binnen gaat verkennen.
- Leer je technieken aan om te voorkomen dat je met je vinnen en vinslagen slib opdwarrelt of het wrak en de bewoners verstoort.

Meer informatie over "Wrak duiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
Grotten komen voor in vele gebieden waar ook duikers komen – van zoetwaterbronnen tot vulkanische eilanden en kalksteenkusten. Op deze locaties vind je grote, donkere ruimtes die er fantastisch uitnodigend uitzien maar wel potentieel gevaarlijk zijn. De PADI Cavern Diver Specialty-cursus biedt je de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om grotten op de juiste manier te verkennen. Je gaat hierbij diep een grot in voor het avontuur, maar je blijft wel het omgevingslicht van buiten de grot zien zodat er altijd een eenvoudige manier is om weer naar het open water terug te keren.
Je moet PADI Advanced Open Water Diver zijn van minstens 18 jaar oud om mee te mogen doen met de Cavern Diver-cursus.

Wat houdt deze cursus in?
Tijdens de cursus leer je
- Hoe je buiten de grot om te gaan met een lijn en een haspel. Ook worden dan de noodprocedures geoefend.
- Je nieuwe vaardigheden in een grot in praktijk te brengen.
- Welke gespecialiseerde apparatuur voor grotduiken, zoals duiklampen en backupademapparatuur er zijn en hoe ze te gebruiken
- Technieken om desoriëntatie en opdwarreling van slib te voorkomen.
- Duikplanning te maken voor grotduiken, inclusief diepte- en afstandslimieten en management van je luchtvoorraad.

Meer informatie over "Grot duiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs
De PADI Drift Diver Specialty-cursus leert je hoe je kunt genieten van stroming door je simpel te laten meedrijven tijdens je duik in een rivier of in zee als daar stroming staat. Het voelt aan als vliegen – behalve dan dat je onder water van duikuitrusting gebruik maakt. Stromingsduiken kunnen erg ontspannend en tegelijkertijd erg opwindend zijn. Als dit leuk in de oren klinkt dan is de Drift Diver-cursus absoluut iets voor jou.
Als je minimaal een PADI Advancde Open Water Diver bent van minimaal 12 jaar oud mag je deelnemen aan de Drift Diver specialty-cursus.

Wat houdt deze cursus in?
Los van stromingsduiktechnieken en -procedures zul je:
- Uitleg krijgen over stromingsduikuitrusting – drijfmiddelen, lijnen en rielen.
- Meer te weten komen over zeestromingen – oorzaken en effecten.
- Tijdens twee stromingsduiken het onder controle houden van je drijfvermogen, navigatie en communicatie oefenen.
- Technieken aanleren om dichtbij een buddy te blijven of als groep dicht bij elkaar te blijven terwijl je je laat meedrijven met de stroming.

Meer informatie over "Stroming & getijde duiken" vindt je op de site van PADI of vraag meer informatie aan een van onze instructeurs

Terug naar overzicht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven