DAN-cursus

Terug naar overzicht

Wat is DAN?

DAN (Divers Alert Network) is een internationale non-profit organisatie die duikers in problemen helpt en wetenschappelijk onderzoek uitvoert, gericht op het verbeteren van de duikveiligheid.

Kijk ook zeker eens op de Duikverzekering pagina om meer te weten te komen over DAN.

Eerste hulp cursussen

Deze cursus is een beginnerscursus die bedoel is om het algemene duikpubliek (en gekwalificieerde niet-duikers) te trainen om mogelijke duikverwondingen beter te herkennen en zuurstof eerste hulp te verlenen terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en/of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde medische kliniek.

De cursus is bedoeld om het algemene duikpubliek op te leiden en te trainen in de technieken van het gebruik van zuurstof als eerste hulp bij verdenkng van duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwondingstekenen en -symptomen, handelingen en management ervan. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid aan ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te diepen.

De DAN Oxygen Provider cursus is niet bedoeld om leken te trainen om zuurstof aan het algemene publiek toe te dienen. Hoewel de medische standaards en materialen voor het toedienen van noodzuurstof aan zowel duikers als niet-duikers gelijk zijn, leidt de DAN Oxygen Provider cursus mensen niet op om te reageren bij een verwonding of ziekte in het algemeen met gebruik van zuurstof.
Dit is een opleiding die bedoeld is om mensen te trainen in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondigen en zuurstof eerste hulp te verlenen terwijl er contact wordt opgenomen met de lokale ambulancedienst en/of er vervoer geregeld wordt van de dichstbijzijnde kliniek.
Deze cursus is een aanvullende trainingsmodule voor diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Het is bedoeld om DAN Oxygen providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals de MTV100) en/of een Ambu-ballon (Bag Valve Mas: BVM); afhankelijk van lokale wetten en regels.
Dit is een beginnerscursus bedoeld om het algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik) publiek te trainen in het herkennen van gevaarlijke zeedieren, mogelijke verwondingen te herkennen veroorzaakt door gevaarlijke zeedieren, eerste hulp bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren te verlenen en verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.
Dit is een beginnerscursus bedoeld o het algemene duik- (en gekwalificeerd niet-duik) publiek te trainen om beter de waarschuwingstekenen van een plotselinge hartstilstand te herkennen en eerste hulp te verlenen m.b.v. levensreddende technieken en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator terwijl de lokale ambulancedienst wordt gewaarschuwd en/of er vervoer geregeld wordt naar de dichstbijzijnde kliniek.

Ben je er klaar voor?Neem dan snel contact op met Pino Giampieri
pinotriton@msn.com
0486/46 44 45

Mail nu!


Terug naar overzicht

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven