Antaqua Diving School
The best way to dive...

Frequently Asked Questions

Hieronder vind u de meest gestelde vragen.  Heeft u toch nog een andere vraag, dan kunt u steeds contact met ons opnemen.  Alle contactgegevens vind u op 'contact'.

- Is duiken geen gevaarlijke en dure sport?

- Sportduiken is niet gevaarlijker dan andere outdoorsporten, zolang je je aan de regels houdt.  De kosten vallen ook mee als je bedenkt dat je investeert in zeker 25 jaar duikplezier.

- Kan iedereen aan diepzeeduiken doen?

- Ja, je moet minimaal 10 jaar oud zijn en medisch goedgekeurd.  als je een normale gezondheid hebt, kan je deze sport tot op hoge leeftijd beoefenen.

- Welk duikmateriaal moet ik hebben voor de eerste cursus?

- Een basisuitrusting is noodzakelijk (duikbril, snorkel, zwemvliezen en een loodgordel).  Dit alles kan wel samen met de andere materialen, zoals de ademautomaat, stabilizing jacket, fles en duikpak gehuurd worden.  De huurprijs is reeds in de cursus inbegrepen.

- Wat is de kwaliteit van de opleidingen?

- Elke cursus wordt op het tempo van de cursisten gegeven.  Daarom beperken we ook het aantal van de groep.  Zo krijgt iedere persoon al de nodige aandacht voor het aanleren van de vaardigheden.

- Moet ik alle cursussen volgen?

- Neen, iedereen is vrij om zelf te bepalen welke cursussen hij of zij wil volgen.  Enkel de volgorde van de cursussen ligt vast.